Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Een gedeelte van het interieur van het Spoorwegmuseum

Op bruin papier geplakte afbeelding in zwart-wit van het interieur van het Spoorwegmuseum. Op een sokkel staat een model van een stoomlocomotief van de Staatsspoorwegen (SS) met het nummer 1. Het is een locomotief met een brilplaat, zonder overkapping van het machinistenhuis. Achter het model staat een model van een reizigerswagon in een vitrine. De wagon heeft het nummer AB4752. Op een andere sokkel staat een model van de Mat '34 ofwel Diesel III. In de ruimte staan vitrines opgesteld voor liggende en platte objecten. Aan de muur achter de modellen hangen portretten van pioniers van de spoorwegen in en buiten Nederland. In de ruimte hangen ook ingelijste tekeningen en schilderen, waaronder van ritten van stoomlocomotieven waarbij publiek aanwezig is. Onder de foto is met zwarte pen het nummer 1423 en de titel 'Spoorwegmuseum' geschreven.

Thema's
Collectie
  • Collectie Spoorwegmuseum
Type
  • foto
Identificatienummer van Het Spoorwegmuseum
  • 38092
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards