Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Oversticht 146 Officiële beschrijving van RTV Oost: "In januari van dit jaar werd op het erf van een Drentse boer een ba...

Oversticht 146 Officiële beschrijving van RTV Oost: "In januari van dit jaar werd op het erf van een Drentse boer een barak teruggevonden die ooit onderdeel was van het werkkamp Molengoot bij Hardenberg. Ook verscheen een boekje met brieven van een joodse gevangene van Molengoot. Het leidde tot hernieuwde aandacht voor dit stukje Overijsselse oorlogsgeschiedenis. Kamp Molengoot was in de jaren dertig aangelegd door de Nederlandse regering om werklozen aan de slag te helpen. Tijdens de bezetting gebruikten de Duitsers het kamp voor de tewerkstelling van joden. Die hadden er een hard maar redelijk vrij bestaan, tot in oktober 1942 de SS de joden overbracht naar Kamp Westerbork. Vervolgens werden evacués uit Rotterdam in Molengoot ondergebracht. Na de bevrijding werden er NSB-ers geïnterneerd."

Collectie
  • Mijn Stad Mijn Dorp, Provincie Overijssel
Rechten
  • In Copyright
Identificatienummer van Historisch Centrum Overijssel
  • {C9E7C23B-2881-458E-B786-806387D44FC0}
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards