Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Coenraad Rood;

Deel 4 van het levensverhaal van Coen Rood. Hij vertelt over de tijd van de mobilisatie, zijn dienstplicht als kleermaker in het Rijksmilitair Magazijn. De oorlog breekt uit en tumult in de straten van Amsterdam en het binnenmarcheren van de Duitsers in Amsterdam. Trouwplannen met zijn verloofde Bep en het overlijden van zijn vader een dag voor zijn trouwdag. Samenscholingsverbod. de begrafenis van zijn vader wordt een demonstratie tegen dat verbod. Coen trouwt een week na zijn burgerlijk huwelijk in de Synagoge op de Rapenburgerstraat Verbod voor Joden op het werk en Coen doet illegaal werk als pakversteller. Hij geeft uitleg over de werkkampen in Nederland en vertelt over de oproep van zijn broer voor het werkkamp Sellingerbeetse in Winschoten. Ook zijn zusje krijgt een oproep en haar broer Chiel gaat vrijwillig mee. In de Joodse Invalide vinden vergaderingen plaats van de Joodse Raad. Bep luistert af en geeft advies om onder te duiken, maar Coen doet dat niet.

Collectie
  • Mijn Stad Mijn Dorp, Provincie Overijssel
Type
  • Film
Identificatienummer van Collectie Overijssel
  • {8078640D-4B0E-4DDF-BFE8-2439BADCE1BF}
Trefwoorden
  • Huizen, families en personen
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards