Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

De Velsense buitenplaatsen in oorlogstijd : gebeurtenissen in de periode 1939-1945

1995

De Westwall of Atlantikwall was in WOII de verdedigingslinie langs de gehele westkust van Europa. De Festung IJmuiden omvatte het strategische belangrijke havengebied van IJmuiden, Driehuis, Velsen-Zuid, het industriegebied Velsen-Noord en Wijk aan Zee. Het realiseren van dit militaire bolkwerk, omgeven door een zwaar bewaakte anti-tankgracht, had desastreuze gevolgen voor inwoners, gebouwen en bedrijven. Wat er met de historische buitenplaatsen van Velsen gebeurde is in het algemeen minder bekend. Toch hebben Spaarnberg, Duin- en Kruidberg, Schoonenberg, Beeckestijn, Waterland, Velserbeek, Rooswijk en Meerzicht een rol gespeeld in de bezettingsperiode Uitg. n.a.v. de gelijknamige tentoonstelling in museum Beeckestijn van 20 april t/m 5 juni 1995. 20 p. : ill. ; 32 cm.

Vervaardiger
  • Rolle, Siebe, 1935-
Collectie
  • NIOD Bibliotheek
Type
  • Text
Identificatienummer van NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies
  • ocm68122475
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards