Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Klassieke muziek: een bron van geschiedenis : een casestudy van de opera Johnny & Jones over de rol van klassieke muziek en muziek als medium binnen de Nederlandse herinneringscultuur

Doctoraalscriptie Geschiedenis, Universiteit van Amsterdam.
1 online resource (.. pagina's.)
De opera Johnny & Jones werd geschreven naar een verhaal van twee jonge zangers van tijdens de Tweede Wereldoorlog. De manier waarop componist Theo Loevendie dit verhaal heeft gebruikt voor zijn opera, is kenmerkend voor de jherinneringscultuur van de jaren negentig. Maar wat voor rol speelt klassieke muziek eigenijk in onze herinneringscultuur? Op welke manier is het onderdeel van die cultuur en op welke manier stuurt het die aan? En wat gebeurt er met een historisch verhaal als die het middelpunt wordt van een opera? In deze scriptie komt de relatie tussen de herinneringscultuur van de Tweede Wereldoorlog en klassieke muziek aan bod door middel van een case study van Loevendie's opera uit 2001.
Type
  • Boek
Vervaardiger
  • Solano, Daniela.
Collectie
  • Bibliotheek NIOD
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media