Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Bevrijding Bolsward, 1945

1945

Verschillende indrukken van de oorlogstijd (Tweede Wereldoorlog) en de bevrijding van Bolsward. Aan de orde komen ondermeer mannen die klokken uit de toren van het stadhuis halen, mensen die op straat in de rij wachten voor de gaarkeuken, de intocht van de Canadezen met o.a. pantservoertuigen, krijgsgevangen Duitse militairen worden over een brug gestuurd, diverse kapotte gebouwen, een begrafenisstoet voor mensen die vlak voor de bevrijding door de Duitsers gefusilleerd werden, een voetbalwedstrijd van Engelsen tegen CAB, het opnieuw verschijnen van de krant, de aftocht van Duitse militairen met o.a. paard en wagens, Schotten met doedelzakken en Canadese soldaten die in een parade langs het stadhuis trekken en een bevrijdingsoptocht.

Vervaardiger
  • Mol, Klaas
Thema's
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards