Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Interview met WOII veteraan in Europa uitgezonden als Oorlogsvrijwilliger Koninklijke Marine, Mijnen en andere expl. onschadelijk maken op Bergen op Zoom

Deze man is actief bij de jaarlijkse herdenkingen door veteranen in Wageningen, en heeft een eigen correspondentie in huis met wijlen Prins Bernhard. Zelf was hij in de tweede wereldoorlog nog een tiener, die onrustig werd van de machteloze situatie en steeds aan het zoeken was naar manieren om zich te laten gelden tegen de Duitsers. Om die reden heeft hij ook geruime tijd op onderduikadressen doorgebracht. Op 驮 van die adressen ontmoette hij het meisje waar hij mee zou trouwen. Tijdens de bevrijding was hij een waardevolle hulp voor de Canadezen en daarna kwam hij als oorlogsvrijwilliger te werken bij de mijnen opruimingsdienst. Deze dienst maakte letterlijk gebruik van Duitse krijgsgevangenen voor het gevaarlijkste werk.
Type
  • Audio
Datum
  • 18/02/2008
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media