Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Interview met WOII veteraan in Europa uitgezonden als Vrijwilliger Koninklijke Landmacht, Hoofd sectie Inlichtingendienst en hoofd Verbindingen op Noord Brabant, Interview met WOII veteraan in Europa uitgezonden als Vrijwilliger Koninklijke Landmacht, Hoofd sectie Inlichtingendienst en hoofd Verbindingen op Noord Brabant (Heeswijk-Dinther, Veghel, Den Bosch)

Deze zoon van een schoolhoofd groeide op in de Amsterdamse rivierenbuurt, waar veel van zijn Joodse vriendjes na de oorlog niet terugkeerden. Zelf moest hij onderduiken toen de Duitsers hem opriepen voor de Arbeitseinsatz. Hij besloot het verzet in te gaan. Via via leerde hij hoe het vervalsen van papieren ging, maar niemand wist van zijn werk. In Utrecht zat hij eerst ondergedoken bij zijn oom en later verkaste hij naar Brabant. Daar werd hij betrokken bij de hulp aan geallieerde piloten en kwam hij bij de Binnenlandse Strijdkrachten. Ook vertelt hij over de bevrijding van Zuid-Nederland, waar hij intensief bij betrokken is geweest.
Interview met WOII veteraan in Europa uitgezonden als Vrijwilliger Koninklijke Landmacht, Hoofd sectie Inlichtingendienst en hoofd Verbindingen op Noord Brabant (Heeswijk-Dinther, Veghel, Den Bosch)
Datum
2 oktober 2009
Type
  • Audio
Datum
  • 10/02/2009
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media