Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Hummelo, monument voor werkkamp de Wittebrink

Het monument voor werkkamp de Wittebrink herinnert aan joodse dwangarbeiders die in dit kamp te werk gesteld waren. Zij zijn op 3 oktober 1942 te voet naar naar Laag-Keppel begeleid van waaruit ze naar Westerbork zijn weggevoerd. Onthulling Het monument voor werkkamp de Wittebrink is onthuld op 3 oktober 2015. De onthulling werd mogelijk door Herinneringscentrum Westerbork maar werd georganiseerd door Historische Canon Zelhem. Voorafgaande aan de onthulling gaf de heer Lusink een toespraak over de geschiedenis van het werkkamp. De heer Wolsink droeg voor uit het dagboek van de echtgenote van de toenmalige huisarts Bart Westerbeek van Eerten uit Hummelo, die veel goeds heeft gedaan voor de bewoners van het kamp.

Vervaardiger
  • Albert Gilbert
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards