Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Rotterdam, herdenkingsmonument

Het herdenkingsmonument in deelgemeente Rotterdam-IJsselmonde (gemeente Rotterdam) is opgericht ter nagedachtenis aan alle IJsselmondenaren die in de Tweede Wereldoorlog of tijdens de strijd in het voormalig Nederlands-Indië door oorlogshandelingen zijn omgekomen en in het bijzonder aan drie medeburgers die om zijn gekomen in het voormalig Nederlands-Indië. De namen van de drie slachtoffers luiden: P.J. Bijlsma, G.C. Visser en L.A. Wijnbelt. Onthulling Het monument is onthuld op 4 mei 1949. De zwerfkeien zijn onthuld op 4 mei 2003 door bestuursleden van de VOMI (Vereniging Oud Militairen Indië- en Nieuw Guineagangers), de heren H. Barmentlo en G. de Jong. Jaarlijks wordt er op 4 mei een herdenkings bij het monument gehouden.

Vervaardiger
  • P.B. van den Eijnde
Plaats
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards