Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Luchtfoto van Amersfoort, genomen door de Geallieerden om de inslagkraters van Britse bommen te regi...

8 april 1945

Luchtfoto van Amersfoort, genomen door de Geallieerden om de inslagkraters van Britse bommen te registreren. Bij deze foto's ging het niet alleen om de inslagkraters die te zien waren, maar ook om die welke ontbraken, waar de zogenaamde "blindgangers" zouden moeten liggen. De zwarte lijnen zijn het Valleikanaal (van links naar rechts) en de Eem (onderaan). De lange witte lijn is de Hamseweg, die destijds vanuit Hoogland doorliep tot over het Valleikanaal. Onder het Valleikanaal (waar later de Ringweg Koppel zou komen) zijn loopgraven voor het Duitse afweergeschut te zien. Rechts, bij de spoorbrug over het kanaal, vallen de inslagkraters waar te nemen. Tussen Valleikanaal en Eem liggen verder de Grebbelinie en het gebied de Horseweide, omgeven door Kruiskamp en enkele straten bij de De Ruyterstraat. Linksonder het industriegebied met het Sasje, middenlinks de Schans en de Weerhorst. In de rechtsboven ligt het gebied van het latere Schothorst-Zuid; hier zien we o.a. de Schothorsterlaan, de Koperwetering en de Kopersteeg.

Organisatie
Collectie
  • Beeldbank Archief Eemland
Type
  • Foto
Identificatienummer van Archief Eemland
  • 13834
Trefwoorden
  • Tweede Wereldoorlog
  • Luchtfoto
  • Koop, de
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards