Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Zoo was Nederland in de winter 1944-45 vastgelegd in 18 reproducties van Aquarellen door AUG v.d. Lindedruk Versluys en Scherjon, Utrecht (Holland)

Zoo was Nederland in de winter 1944-45 vastgelegd in 18 reproducties van Aquarellen door AUG v.d. Linde druk Versluys en Scherjon, Utrecht (Holland) De Blijde intocht van onze bevrijders Sloopers uit Nooddruft? De centrale keuken Redding in Niemandsland. Rhenen-Wageningen, soldaten pakken voedsel op vrachtwagens Mei-sprookje 1945. Operatie manna. laag overvliegende vliegtuigen droppen voedsel, mensen juichen. Toen de nood het hoogst was... Rode Kruis Hulpactie Zweden-Zwitserland. Moeder toont boter en Zweeds witbrood aan hongerige kinderen. Razzia De onderduiker. man achter een muur op zolder Langs den weg. mensen lopen met karren door besneeuwd landschap Quo vadis? geëvacueerde lopen met karren weg van overstroomd gebied Langs de straat.. mensen bedelen om eten, jongen zoekt in vuilnisbak De vrijgezel in oorlogstijd... man in rommelig kamertje bakt eten boven de kachel. De ondergrondsche pers. illegaal schrijven en drukken van verzetsblaadjes Fietsen vorderen Nachtasyl.. mensen slapen bij een boer op de hooizolder. Het duveltje ... moeder kijkt triest terwijl vader en zoon pogen een kacheltje aan te krijgen. Brandhout... mensen in de stad kappen bomen en sprokkelen hout Het probleem van de dag... familie verdeelt een zeer klein stukje brood. alleen een scan van de voorkant van de doos volledige scan zie no 5.3.21597

Organisatie
Collectie
  • Vrijheidsmuseum
Rechten
  • Auteursrechtelijk beschermd - wel tonen, niet downloaden
Identificatienummer van Vrijheidsmuseum
  • 5.3.32985
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards