Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

Schrijven van de Joodsche Raad voor Amsterdam bij een brief die zij uit K.L. 's Hertogenbosch hebben ontvangen getypt op papier Amsterdam 4 juni 1943

Schrijven van de Joodsche Raad voor Amsterdam bij een brief zij uit K.L. 's Hertogenbosch hebben ontvangen getypt op papier Amsterdam 4 juni 1943. Dit schrijven zat vermoedelijk ingesloten in een enveloppe bij de brief van Alie Rosenberg gericht aan de familie Van Uum. Alie Rosenberg moest zich samen met haar hele familie, op 10 april 1943 net als de laatste Joodse Zevenaarder in Vught melden. De post werd blijkbaar vanuit Kamp Vught eerst naar Amsterdam gestuurd waar de Joodsche Raad zorgde voor verdere verzending. De ouders van Alie, slager David Rosenberg en Julia van Gelder zijn op 14 mei 1943 omgebracht in Sobibor (Polen), tesamen met hun jongste zoon Jopie, toen 12 jaar oud, Alie en haar broer Wieke op 9 juli.
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awards