Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

H. Hartschool klas 1

De Duitsers vorderden in oktober 1940 diverse gebouwen in de gemeente voor de legering van hun troepen en de opslag van materialen. Tot die gebouwen behoorden ook scholen, zoals de jongensschool in Gilze. Gedeelten van fabriekspanden en andere gebouwen werden noodgedwongen als leslokaal voor de jongens ingericht. Zo werden er in Gilze klassen ondergebracht in de bewaarschool voor meisjes, de zolder van looierij Joosen aan het Steenakkerplein, het oude gemeentehuis aan de Nieuwstraat, het patronaatsgebouw en de zolder van de sacristie. De schoolleiding moest soms creatief omgaan met het ruimtegebrek.

Op de foto de eerste klas met juffrouw Raaymakers (l) en juffrouw Dekkers (r). Uiterst rechts: onbekend. Tweede rij van rechts: Ad Louws, Jan Diepstraten, Bertus van Gool, Sjaak Clemens. Derde rij van rechts: Jos Botermans, Herman Pijpers, Frans Wouters, Piet Smeekens, Kees Huybregts, Charles Jacobs. Vierde rij van rechts: Kees Broeders, onbekend, Harrie Tielemans, onbekend, Harrie Aarts, onbekend.Vijfde rij van rechts: Henk Bongenaar, Henk van den Ouweland, Jos Ermen, Jozef Aarts, Kees Diepstraten. Zesde rij van rechts: Piet Kuijpers, Toon Faes, Jan Wouters, Henk de Jong, onbekend, Henk Graafmans. Tweede rij van links: Remie Coppieters, onbekend, onbekend, Sjaak Vermetten, onbekend.Uiterst links: onbekend, Guus Gerrits, onbekend, onbekend, Wim van Bezouw


Type
  • Foto
Collectie
  • Heemkring Molenheide
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media