Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

BEGRAFENIS GENERAAL MAJOOR ALTING VON GEUSAU

15 maart 1940

Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd. Begrafenis van generaal-majoor J. Th. Alting von Geusau, commandant van het Eerste Legercorps, op de RK-begraafplaats aan de Kerkhoflaan te Den Haag. Hij overleed tijdens oefeningen van de artillerie in de omgeving van Vogelenzang. SHOTS: - uitvaartstoet op kerkhof, waarin enkele geestelijken voorop lopen en een groot aantal militaire en burgelijke autoriteiten in meeloopt; - erewacht van militairen; - kist wordt kerk van de H. Familie binnengedragen; - legerofficier plaast krans op kist; De uitvaart van de Nederlandse toneelspeler en -directeur Louis de Vries (1871-1940). Hij overleed te Nice, Frankrijk, waar hij herstellende was van een ziekte. In de uitvaartstoet werd het vaandel van de doofstommenvereniging "Guyot" meegedragen (beide ouders van Louis de Vries waren doofstom). SHOTS: - vertrek van de uitvaartstoet bij de Stadsschouwburg van Amsterdam, waar de Amsterdamse vlag halfstok hangt; - div. shots stoet (opweg naar Muiderberg).

Vervaardiger
  • Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Collectie
  • Open Beelden
Type
  • Moving Image
Identificatienummer van Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
  • 518435
Trefwoorden
  • begrafenissen
  • acteurs
  • generaals
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards