Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Mussert bezoekt Berlijn

1 januari 1941

NSB-propagandafilm over het bezoek van Mussert aan Berlijn. Hij betreedt het NSB-huis en houdt daar een toespraak. Publiek applaudisseert. Oorspronkelijke titel van de film: ''Den Leider bezoekt Berlijn''. “Geconfisqueerd oorlogsmateriaal: propagandafilms van de Filmdienst der NSB vrijgegeven ihkv WOII Open Data Depot in een samenwerkingsverband met Beeld en Geluid en Netwerk Oorlogsbronnen (mei 2018)” 00.00 Aankondiging van de film Spiegel der Beweging, geproj. over de verschillende vignetten. 00.19 Tekst : Den Leider bezoekt de groep Berlijn, over NSB- vignet. 00.30 NSB-huis te Berlijn. De Leider treedt binnen. 00.41 Mussert neemt plaats achter een tafel. 00.50 Toespraak van Mussert begint, afwisselend spreker en publiek. 01.05 Mussert zwaait naar de zaal en staat nog even op. 01.15 Applaus van de zaal. 01.18 Einde.

Vervaardiger
  • Filmdienst der NSB (producent)
Collectie
  • WOII Open Data Depot
Type
  • Moving Image
Identificatienummer van Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
  • 48667
Trefwoorden
  • bezoeken
  • propagandafilms
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards