Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Vertrek van mannen van de N.A.D. naar het oosten

1 januari 1942

NSB-propagandafilm. “Geconfisqueerd oorlogsmateriaal: propagandafilms van de Filmdienst der NSB vrijgegeven ihkv WOII Open Data Depot in een samenwerkingsverband met Beeld en Geluid en Netwerk Oorlogsbronnen (mei 2018)” 01.34 In Steenwijk staan 50 mannen van de N.A.D opgesteld om afscheid te nemen. 01.41 Huygen, vergezeld door de Generaal Arbeitsfuhrer der N.A.D. Bethmann komen aan. 02.09 Na begroeting van enkele Wehrmacht officieren houdt Bethmann een toespraak. 02.15 Afwisselend ziet men de vrijwilligers van de N.A.D. en de als schover neergezette spade's. 02.35 De Bock, Generaal Arbeidsleider en waarnemend commandant van de N.A.D. spreekt de vrijwilligers toe. 02.43 Tenslotte een toespraak van C.J. Huygen, de secretaris generaal van de NSB. 02.55 Naar nog enkele opnames luisterende hoogwaardigheidsbekleders. Einde.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards