Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Anjer vrijheidsdag 1948

29 juni 1948

Tgv de Anjer-vrijheidsdag 1948 stuurt het Prins Bernhardfonds de mensen papieren anjerbloemen gratis thuis. De PTT zorgt voor huis aan huis bezorging. De bedoeling is dat de mensen er zelf in winkels rood-wit-blauwe wimpeltjes bijkopen en deze wimpeltjes, mét de bloemen, zullen dragen op Anjerdag. De opbrengsten van de actie zijn voor charitatieve en culturele doeleinden. SHOTS: - medewerkers Prins Bernhardfonds maken pakketten met kaarten gereed voor verzending en laden de pakketten in een vrachtauto; - postbestellers sorteren op het postkantoor de kaarten; stoppen deze in hun tassen; gaan op weg; doen de kaarten in brievenbussen; - man raapt kaart op van de deurmat; bekijkt deze; gaat naar een sigarenhandel en koopt een wimpeltje; - mensen op straat lopen of fietsen met bloem én wimpeltje op de revers.

Vervaardiger
  • Polygoon Hollands Nieuws (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards