Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Ondertekening van de bilaterale overeenkomst tussen Nederland en de Verenigde Staten

2 juli 1948

Het Marshall-plan, genoemd naar de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken George Marshall, voorziet in leverantie van Amerikaanse goederen waarvan de prijs op een speciale manier kan worden betaald ivm met de dollarliquiditeitscrisis van de Europese economieën na de Tweede Wereldoorlog. In het ministerie van Buitenlandse Zaken te Den Haag ondertekenen de Amerikaanse ambassadeur, dr. H. Baruch (met snor en sik), en de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, mr. C.G.W.H. baron Boetzelaer van Oosterhout een verdrag waardoor de hulp van het Marshall-plan voor Nederland wordt geregeld. Aanwezig zijn daarbij oa de minister van Economische Zaken, dr. J.R.M. van den Brink en de minister van Financiën, dr. P. Lieftinck. 21:45 Baruch tekent; 21:51 Lieftinck kijkt toe; 21:53 Boetzelaer tekent.

Vervaardiger
  • Polygoon Hollands Nieuws (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards