Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

DR. VAN MOOK VOOR BESPREKINGEN IN ONS LAND

1 september 1947

Weekjournaal van Polygoon Hollands Nieuws van week 36 uit 1947. De gouverneur-generaal van Nederlands-Indië, dr. H.J. van Mook, arriveert op Schiphol. Hij is naar Nederland ontboden om het kabinet te informeren over de situatie in Indonesië na de politionele akties. Hij wordt afgehaald door oa minister-president L.J.M. Beel, enkele leden van de commissie-generaal, oud-minister-president W. Schermerhorn en Max van Poll, en de ministers A.H.J.L Fiévez (Oorlog) en C.G.W.H baron van Boetzelaer van Oosterhout (Buitenlandse Zaken). 46:12 Beel (lachend); 46:15 vlnr Van Poll; Schermerhorn; Beel; 46:27 Van Mook verlaat vliegtuig (stapt als eerste uit); 46:43 de heren poseren voor de persfotografen: vlnr Schermerhorn; Boetzelaer; Fiévez (in burger); Beel; Van Mook; onbekende; Van Poll.

Vervaardiger
  • Polygoon Hollands Nieuws (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards