Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Nieuws uit Nieuw-Guinea: oriëntatiereis van Nederlandse delegatie

4 december 1960

Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd. Dr. P.J. Plateel, gouverneur van Nieuw-Guinea, mr. T.H. Bot, staatssecretaris voor Nieuw-Guinea zaken, en de groep genodigden die voor een oriëntatiereis in Nieuw-Guinea zijn, arriveren met een vliegtuig van de Maatschappij van de Kroondoof op het vliegveld Setani bij Hollandia. In Hollandia spreken de mensen met leiders van de verschillende politieke partijen over de oprichting van een Nieuw-Guinea-Raad. Dhr. Van Thiel, voorzitter van de katholieke werkgeversvereniging, en Derk Roemers, voorzitter van het NVV, praten met Arnold Runtomboy en andere leden van de Democratische Volkspartij. C.J. van Mastrigt, voorzitter van het CNV, praat met dhr. Wajoi en andere leden van de Parna. L. Brunt, secretaris van de KNVB, voetbalt met Papoea's. Mevr. Wevers van het Rode Kruis praat met kinderen in een kampong. Mevr. G.H. Keizer-Hardix, voorzitster van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen, kijkt in de kampong naar mannen die bezig zijn sago uit sagopalmen te kappen. Verder de bouw van het gebouw waarin de Nieuw-Guinea-Raad zal zetelen, een bezoek van Sinterklaas aan kinderen en luchtopnames van Nieuw-Guinea.

Vervaardiger
  • Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Plaats
Collectie
  • Open Beelden
Type
  • Moving Image
Identificatienummer van Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
  • 521765
Trefwoorden
  • Sinterklaas
  • bouwactiviteiten
  • voetbal
  • Papoea's
  • Nieuw-Guinea-Raad
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards