Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Walcheren

1 oktober 1945

Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd. Overzicht van de situatie op Walcheren vijf maanden na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het eiland staat grotendeels nog onder water na de aanval op de dijken door de Britse luchtmacht in oktober 1944. Een vaartocht over het ondergelopen gebied laat de aangerichte schade zien. Met oa militaire amfibievoertuigen "dukw's" worden de verbindingen onderhouden. Er wordt gewerkt aan het dichten van de gaten in de dijken. SHOTS: -kapotgeschoten tanks; -Westkapelle (volledig verwoest); -ondergelopen landerijen en straat in buitenwijk Middelburg; -amfibievoertuigen op de Markt en in de straten van Middelburg; -paard-en-wagen in ondergelopen straat; -het gat in de dijk wordt gedicht met het afzinken van met beton gevulde caissons, het opspuiten van zand en het dichtgooien met stenen van de laatst overblijvende sleuf.

Vervaardiger
  • Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Plaats
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards