Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Dankdienst voor Poolse troepen

28 oktober 1945

Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd. Breda herdenkt de bevrijding van één jaar geleden door de 1e Poolse pantserdivisie. Op het binnenplein van de KMA wordt een mis opgedragen iav van oa manschappen van deze Poolse pantserdivisie onder commando van generaal S. Maczek, de burgemeester van Breda, B.W.Th. van Slobbe, de Nederlandse generaal A.Q.H. Dijxhoorn en de minister van Oorlog mr. J. Meynen. Slobbe draagt Maczek een vaandel over. In de stok van het vaandel worden zilveren schildjes getimmerd door oa Maczek, Dijkshoorn en Meynen. Tot slot vindt een defilé plaats door de straten van Breda. Shotbeschrijving: o verdracht vaandel; Maczek; Dijxhoorn; Meynen; militairen defileren in paradepas.

Vervaardiger
  • Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards