Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Wederopbouw van Nederland

6 juni 1940

Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd. Overal in Nederland wordt gewerkt aan het herstellen van de door de gevechten in de meidagen 1940 aangerichte schade. Spoorwegen en stations (o.a. Rotterdam DP) worden gerepareerd; de mensen kunnen weer met de trein naar hun werk. Puinhopen worden weggeruimd. De mensen gaan weer naar de kerk. Er is een begin gemaakt met het herstel van het verwoeste raadhuis in Middelburg door het plaatsen van een steiger. Kerk wordt grotendeels bevolkt door dames in klederdracht;raadhuis Middelburg. In de jaren vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn door nationaalsocialistische organisaties propagandafilms en radio-uitzendingen gemaakt, waarin discriminerende, beledigende of tot haat aanzettende uitlatingen kunnen voorkomen. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid wil de kijker/luisteraar hier nadrukkelijk op wijzen. Beeld en Geluid is niet verantwoordelijk voor verdere openbaarmaking, verspreiding en hergebruik door derden.

Vervaardiger
  • Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut vor Beeld en Geluid (beheerder)
Collectie
  • Open Beelden
Type
  • Moving Image
Identificatienummer van Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
  • 28649
Trefwoorden
  • Tweede Wereldoorlog
  • oorlogsschade
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards