Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

Nieuws uit Indonesië: aankomst van commissie generaal, onthulling van een monument op de begraafplaats Antjol te Batavia

Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd. Op het vliegveld Kemajoran bij Batavia arriveert de Nederlandse commissie-generaal, tw W. Schermerhorn, F. de Boer en M. van Poll om besprekingen te voeren met vertegenwoordigers van de Republiek Indonesië. Ze worden verwelkomd door oa gouverneur-generaal H.J. van Mook en inspecteren, igv vice-admiraal A.S. Pinke, de erewacht. Op de begraafplaats Antjol bij Batavia vindt, iav gouverneur-generaal dr. H.J. van Mook, officieren en nabestaanden van de slachtoffers, een herdenkingsplechtigheid plaats voor verzetsstrijders en illegalen die tijdens de Japanse bezetting ter dood werden gebracht. Bloemen en kransen worden gelegd aan de voet van een monument. 00:10 Schermerhorn (stapt als eerste uit vliegtuig); gevolgd door De Boer en Van Poll; 00:23 Schermerhorn en Van Mook (de laatste met tropenhelm).
Datum
17 september 1946
Type
  • Video
Vervaardiger
  • Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Collectie
  • Open Beelden
Datum
  • 1946-09-17
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media