Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Draaimolen op de Willem de Zwijgerlaan, in Bos en Lommer Amsterdam. 28 juni 1945.Oorlogsbronnen.nl | Nationaal Archief

De Mondriaan-Oorlogsbronnen carrousel

30 maart 2021 · Nieuws

Veel projecten die zijn toegekend binnen de 'open oproepen 75 jaar vrijheid' van het Mondriaan Fonds en het Ministerie van VWS, bevatten collectie-digitalisering, het nader toegankelijk maken van een WO2-collectie (soms via crowdsourcing) of een nieuwe presentatievorm van WO2-bronnen (soms via Oorlogsbronnen.nl). Netwerk Oorlogsbronnen speelt in een groot deel van deze projecten een rol.

Het is prettig om van elkaar te weten met welke (vergelijkbare) projecten collega-organisaties uit het netwerk bezig zijn. Misschien zijn er inhoudelijke raakvlakken of is het handig te zien wie nog meer gebruik maakt van de WO2-Thesaurus. Daarom organiseert Netwerk Oorlogsbronnen drie informele bijeenkomsten waarin projectleiders in een korte pitch zijn of haar project kan presenteren. Zo leren we elkaar en elkaars projecten kennen, en kunnen we, waar daar behoefte aan is, naderhand contact met elkaar zoeken.

De bijeenkomsten vinden via ZOOM plaats op dinsdag 6 april, 13 april en 20 april, van 15.30-17.00 uur. We nodigen graag alle deelnemers van Netwerk Oorlogsbronnen uit, om zo ook raakvlakken te vinden en evt. contact te zoeken met collega-organisaties uit het netwerk. Bekijk hieronder het overzicht van projecten en de ZOOM-links. Dit overzicht wordt na elke sessie bijgewerkt met evt. nieuwe informatie en links: 

Agenda Mondriaan-Oorlogsbronnen Carrousel

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards