Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Netwerk Oorlogsbronnen wint met Oorlogslevens innovatieprijs

3 april 2020 · Nieuws
Netwerk Oorlogsbronnen heeft met Oorlogslevens.nl een prestigieuze GLAMi Award gewonnen. Dat is één van de belangrijkste internationale prijzen op het gebied van erfgoed en innovatie. De award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de MuseWeb Conference in Verenigde Staten. In andere categorieën wonnen onder meer het Smithsonian Institution en The Getty.

Update 11 april 2020: Jurycommentaar toegevoegd

MuseWeb is met 800 deelnemers uit 40 landen de grootste museuminnovatie- en technologieconferentie ter wereld. Deze community van vooraanstaande professionals komt sinds 1997 bijeen en kiest jaarlijks de beste innovaties op het gebied van cultureel erfgoed door middel van de GLAMi Awards. Het evenement wordt gesponsord door Microsoft en Google Arts & Culture en vindt dit jaar vanwege corona-maatregelen online plaats. 

Oorlogslevens.nl heeft gewonnen in de categorie 'Exhibition or Collection Extension: Web’, voor digitale toepassingen die collecties verrijken buiten de fysieke muren van culturele instellingen. In dezelfde categorie waren onder andere het Rijksmuseum en The Metropolitan Museum of Art genomineerd.

War Lives wins GLAMi Award 2020

Oorlogslevens.nl

Oorlogslevens.nl [Warlives.org] is het startpunt voor onderzoek naar persoonlijke geschiedenissen van ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog. Op dit moment zijn uit 2,5 miljoen naamsvermeldingen, uit de collecties en databases van bijna 30 deelnemers van het Netwerk Oorlogsbronnen, de levens van zo'n 300.000 oorlogsgetuigen gereconstrueerd. Oorlogslevens.nl is permanent in ontwikkeling en maakt door middel van tijdlijnen individuele levens inzichtelijk. Verder onderzoek wordt vergemakkelijkt door bezoekers op beschikbare bronnen te wijzen.

Oorlogslevens.nl is ontwikkeld door Netwerk Oorlogsbronnen (een netwerk van meer dan honderd samenwerkende organisaties) in samenwerking met partners. Oorlogslevens.nl is tot stand gekomen met steun van hoofdsponsor Ministerie van VWS en met behulp van bijdragen van het Vfonds en Mondriaan Fonds. De techniek die informatie uit verschillende beschikbare namendatabases aan elkaar koppelt, is ontwikkeld door Spinque en Netwerk Oorlogsbronnen. De website Oorlogslevens.nl is ontworpen en gebouwd door Driebit.

Oorlogslevens.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards