Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Presentatie op de Tong Tong Fair 2023

29 augustus 2023 · Nieuws
Het nieuwe webportaal Ons Land: Nederland, Nederlands-Indië, Indonesië

Op 7 september om 16:30 geven Netwerk Oorlogsbronnen (NOB), het Indisch Herinneringscentrum (IHC) en de Koninklijke Bibliotheek (KB) een presentatie over het nieuwe webportaal: Ons Land: Nederland, Nederlands-Indië, Indonesië.  

Op dit nieuwe webportaal kun je van alles vinden over de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië, uniek bronmateriaal, interviews, collecties én je eigen familiegeschiedenis. Bij deze interactieve presentatie vertellen wij meer over de totstandkoming van Ons Land en gaan wij in op alle mogelijkheden die dit platform biedt.  

Netwerk Oorlogsbronnen is verantwoordelijk voor het aansluiten van archief, foto’s en schilderijen van verschillende organisaties. Daarnaast verrijken wij collecties door crowdsource projecten zoals het KNIL stamboekkaarten project. Tijdens de presentatie vertellen wij ook meer over dit crowdsource project en wat wij uiteindelijk met de gegevens kunnen doen.  

 

Aankondiging Ons Land
Aankondiging Ons Land

Naast de presentatie staan wij vanaf 31 augutus t/m 10 september samen met de Koninklijke Bibliotheek en het Indisch Herinneringscentrum op de Tong Tong Fair met een stand. Wij staan direct naast Studio Tong Tong. Kom langs bij de stand voor meer vragen over het platform of het crowdsource project.

Koop je tickets en bekijk de rest van het programma via tongtongfair.nl

Het webportaal en dit programma zijn tot stand gekomen door het Programma Indisch Erfgoed Digitaal, een samenwerking van de Koninklijke Bibliotheek, het Indisch Herinneringscentrum en het Netwerk Oorlogsbronnen.

 

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards