Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
'Vluchtkoffertje 1943'. De koffer is gebruikt om in maart 1943 uit Rotterdam te vluchten.Museum Rotterdam | CC-BY-SA

Project Themapagina's Tweedewereldoorlog.nl

15 november 2016 · Project
Tweedewereldoorlog.nl is een portal over de Tweede Wereldoorlog met lesmateriaal, bronnen, digitale tentoonstellingen en activiteiten. De website is begin 2017 vernieuwd en onder meer uitgebreid met themadossiers als 'opkomst van het Nationaalsocialisme', 'dagelijks leven' en 'wederopbouw'. Netwerk Oorlogsbronnen zorgde voor bronnen bij deze thema's.

Het project waarvoor het Netwerk Oorlogsbronnen ruim 600 oorlogsbronnen selecteerde is in augustus 2017 afgerond. Alle bronnen staan online (www.tweedewereldoorlog.nl/themas) en geven de WO2-onderwerpen verdieping. Tweedewereldoorlog.nl is een van de eerste resultaten van het Platform Herinnering Tweede Wereldoorlog (Platform WOII). Dit is een netwerkorganisatie waarin het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, Netwerk Oorlogsbronnen, de Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45, de Oorlogsgravenstichting, de Stichting Liberation Route Europe en het Nationaal Comité 4 en 5 mei samenwerken. 

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards