Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Themapagina 'Luchtoorlog boven Nederland'

Themapagina Luchtoorlog boven Nederland gelanceerd

21 februari 2024 · Nieuws

Vandaag is de nieuwe themapagina  over de Luchtoorlog boven Nederland gelanceerd. Op de themapagina bieden we verschillende invalshoeken op de data zoals die verzameld zijn over de verschillende fasen van de luchtgevechten en bombardementen, aangevuld met verdiepende achtergrondverhalen. 

Bekijk hier de themapagina

Op de themapagina De Luchtoorlog boven Nederland kan iedereen meer te weten komen over de luchtoorlog boven het Nederlands grondgebied. Door middel van interactieve kaarten, verhelderende infographics en artikelen maken we de verschillende fasen en de impact van de luchtoorlog inzichtelijk. Met de lancering van deze speciale themapagina is ook de WO2 Thesaurus enorm uitgebreid zodat iedereen zijn of haar collectie met deze termen en gebeurtenissen kan verrijken waardoor het thema Luchtoorlog nog beter online beschikbaar komt. 

 

Interactieve kaart Luchtoorlog

Digitale bronnen

Bekijk locaties van crashes, tijdlijnen van personen en lees verhalen op de themapagina. Tijdlijnen, cijfers, video’s; allemaal openbaar online beschikbaar gesteld middels het verzamelen, in kaart brengen, ontsluiten en bundelen van zoveel mogelijk digitale bronnen.

 

Infographic

Beschikbaarstelling

Met de themapagina hoopt WO2NET archieven, musea en andere instellingen te stimuleren om hun collecties rond het thema Luchtoorlog te digitaliseren en beschikbaar te stellen. Op die manier kan het verhaal van de luchtoorlog steeds gedetailleerder beschreven worden.

 

Bekijk de themapagina Luchtoorlog boven Nederland

 

De themapagina De Luchtoorlog boven Nederland is gerealiseerd op initiatief van Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland (SELN) in samenwerking met Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945, Hans Nauta https://airwarresearch1939-1945.nl, IN10 - design & realisatie.

 

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards