Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Een proef met zend- en ontvangsttoestellen door het KNIL in 1938.Oorlogsbronnen | NIOD

Vacature: Communicatiemedewerker/redacteur (tijdelijke vervanging)

12 april 2022 · Nieuws

Netwerk Oorlogsbronnen is een samenwerkingsverband van erfgoedinstellingen met collecties over de Tweede Wereldoorlog. Ons doel is om de bronnen zoveel mogelijk digitaal aan elkaar te verbinden, zodat web gebruikers ze in samenhang kunnen bevragen en er kennis van kunnen nemen. Wij hebben inmiddels de collecties van meer dan 250 organisaties aan elkaar gekoppeld, gegevens van bijna 350.000 personen opgenomen en blijven ook de komende jaren meer data aansluiten. Oorlogsbronnen.nl is het startpunt, maar daarnaast zijn we ook heel actief op social media, organiseren we bijeenkomsten voor deelnemers en publieksbijeenkomsten en beantwoorden we vragen van het publiek.

Voor een periode van vijf maanden zoeken wij een Communicatiemedewerker/redacteur voor maximaal 32 uur in de week. De werkzaamheden omvatten:

  • Coördineren en uitvoeren van redactie rondom de site Oorlogsbronnen.nl: dit komt deels voort uit projectverplichtingen, maar daarnaast is er veel ruimte voor eigen inbreng.
  • Coördineren en uitvoeren van communicatiewerkzaamheden rondom projecten die op dit moment binnen Netwerk Oorlogsbronnen lopen: voor startende projecten bedenk en schrijf je communicatieplannen en deze voer je vervolgens ook uit.
  • Onderhouden van contacten met pers en media vanuit Oorlogsbronnen: om de naamsbekendheid van Oorlogsbronnen te verhogen en een groter publiek te bereiken benader je de media om samenwerkingen aan te gaan en voer je deze uit.
  • Coördineren en uitvoeren van communicatiewerkzaamheden rondom de social media van Netwerk Oorlogsbronnen: je bedenkt creatieve manieren om de social media van Oorlogsbronnen verder te laten groeien en voert dit uit in samenwerking met de rest van de redactie.
  • Bedenken en maken van content voor de site Oorlogsbronnen.nl

 

Wij zoeken iemand met een vlotte pen, zelfstandig werkend, communicatief vaardig, met kennis over het thema Tweede Wereldoorlog in Nederland en affiniteit met digitaal. Je zult samenwerken met een klein projectteam van 7 personen.

Wij willen graag deze functie op ZZP-basis invullen met een maximum uurtarief van 75 euro inclusief BTW, 32 uur per week voor 5 maanden. Als je belangstelling hebt, stuur je cv en motivatiebrief vóór uiterlijk 28 april naar:

Edwin Klijn
Programmamanager Netwerk Oorlogsbronnen
edwin.klijn@oorlogsbronnen.nl

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards