Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Home
Hoofdnavigatie openen
Artikelen
Bronnen
Mensen
Over Oorlogsbronnen
Zoekveld openen
Organisaties
Filters
kenmerken
Deelnemer Netwerk Oorlogsbronnen
Doorzoekbaar via Oorlogsbronnen
Doorzoekbaar via Oorlogslevens
Type organisatie
Museum
Bezoekerscentrum
Herinneringscentrum
Archief
Deelnemer Oorlogslevens
Bibliotheek
Stichting
Kenniscentrum
Partner Oorlogsbronnen Limburg
Landgoed
Vereniging
Airborne Museum Hartenstein
Het Airborne Museum Hartenstein is een museum, bezoekerscentrum en herinneringscentrum met als belangrijkste thema's de Slag van Arnhem, operatie Market-Garden en de historie van Villa Hartenstein.
Museum
Bezoekerscentrum
Herinneringscentrum
Amsterdam Museum
Het Amsterdam Museum is een museum gewijd aan het heden en verleden van de stad Amsterdam.
Museum
Anne Frank Stichting
De collectie van de Anne Frank Stichting bevat persoonlijke documenten en voorwerpen van de familie Frank, de andere onderduikers en de helpers. Een deel van deze museale collectie is te zien in het Anne Frank Huis, zowel in de vaste opstelling als in wisseltentoonstellingen, en op www.annefrank.org.
Museum
Archief Eemland
Regionaal Archief Eemland beheert de archieven voor Amersfoort en de regio Eemland (Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Renswoude, Soest en Woudenberg).
Archief
Arolsen Archives
Arolsen Archives, International Centre on Nazi Persecution, in Bad Arolsen (Duitsland) beheert het grootste archief over slachtoffers van nazi-terreur tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo'n dertien miljoen documenten van concentratie- en vernietigingskampen zijn online toegankelijk. Ze bevatten informatie over meer dan 2,2 miljoen slachtoffers van de nazi-terreur.
Archief
Bibliotheek
Deelnemer Oorlogslevens
Atlas van Stolk Stichting
De Stichting Atlas van Stolk is een stichting die een collectie van bijna 250.000 afbeeldingen over de Nederlandse geschiedenis beheert. Het is gevestigd in het Schielandshuis te Rotterdam.
Stichting
Atria, Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis
Als kennisinstituut verzamelt, beheert en deelt Atria (voorheen Aletta, Instituut voor Vrouwengeschiedenis) het erfgoed van vrouwenbewegingen, onderzoeken ze de huidige positie van vrouwen in de samenleving en geven ze advies voor toekomstig beleid. In de bibliotheek en het archief zijn meer dan 2.000 bronnen beschikbaar over vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarvan meer dan 300 digitaal.
Kenniscentrum
Archief
Bibliotheek
Belasting & Douane Museum
Het Belasting & Douane Museum vertelt over belastinggeschiedenis van Nederland en de wereld van de douane. Ze beheren vele objecten uit en gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog, veelal gerelateerd aan aanslagen die toentertijd zijn gepleegd.
Museum
Bevrijdingsmuseum Zeeland
Het Bevrijdingsmuseum Zeeland toont de gehele historie van de Provincie Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het biedt een rondgang langs de belangrijkste gebeurtenissen tijdens deze periode, tot aan de bevrijding van Zeeland. Ook wordt er aandacht besteed aan Bataljon Zeeland. Dit bestond grotendeels uit oorlogsvrijwilligers die na de bevrijding van Zeeland wilden meevechten voor de bevrijding ...
Museum
Brabants Historisch Informatie Centrum
Het Brabants Historisch Informatie Centrum is het centrum voor (lokale) geschiedenis en genealogie in Noord-Brabant en heeft meer dan 1.500 archieven en collecties in beheer.
Kenniscentrum
Archief
Deelnemer Oorlogslevens
CBG | Centrum voor Familiegeschiedenis
Het CBG | Centrum voor familiegeschiedenis beheert een grote hoeveelheid bronnen uit eigen archief en literatuurcollectie. De bronnen zijn te raadplegen in de bronnenzaal in Den Haag of via de websites CBG-verzamelingen, CBG-bibliotheek, CBG-familiewapens en CBG-familienamen. In de WO2 collectie van het CBG zit bijvoorbeeld de collectie Calmeyer, Duitse akten.
Deelnemer Oorlogslevens
Bibliotheek
Kenniscentrum
Coöperatie Erfgoed Limburg
De Limburgse erfgoedcoöperatie is een groeiend samenwerkingsverband van Limburgse erfgoedorganisaties. De activiteiten van de coöperatie worden vanaf de basis opgebouwd en ingevuld. Door de eigen leden en samenwerkingspartners, pionierend en samenwerkend in thematische werkgroepen. Ieder draagt op die manier bij aan de ontwikkeling daarvan, op basis van de eigen specifieke kwaliteiten. Het Limburgs ...
Kenniscentrum
Drents Archief
Het Drents Archief is het archief van de provincie Drenthe. In 2005 is het gefuseerd met het Gemeentearchief van Assen. De website AlleDrenten.nl is de database van het Drents Archief voor onderzoek naar Drentse personen.
Archief
Erfgoed 's-Hertogenbosch
Erfgoed 's-Hertogenbosch is ontstaan uit een samenvoeging van de gemeentelijke afdeling Bouwhistorie, Archeologie en Monumenten (BAM), Stadsarchief en Vestingwerken. Het archief beheert materiaal uit de gemeente ’s-Hertogenbosch en de voormalige gemeenten Bokhoven, Empel en Meerwijk, Engelen Nuland en Rosmalen.
Archief
Erfgoed Gelderland
Erfgoed Gelderland wil bijdragen aan de zichtbaarheid van Gelders erfgoed en de kwaliteit ervan. Erfgoed Gelderland werkt vanuit een netwerk van ruim 140 erfgoedorganisaties en draagt bij aan de versterking van het brede erfgoedveld door kennisdeling te stimuleren, in te spelen op trends en ontwikkelingen en bovenregionale en multidisciplinaire samenwerkingsprojecten te initiëren.
Kenniscentrum
Erfgoed Leiden en Omstreken
Erfgoed Leiden en Omstreken is een regionaal archief en beheert de historische collecties van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Nieuwkoop, Oegstgeest, Noordwijk, Teylingen, Zoeterwoude en voor de Omgevingsdienst West-Holland.
Archief
Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers
Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers beheert historische collecties in de vorm van archieven, beeldcollecties, boeken en documentatie, over de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.
Bibliotheek
Kenniscentrum
Archief
Erfgoedcentrum De Domijnen
Erfgoedcentrum De Domijnen is een erfgoedcentrum voortgekomen uit Archief De Domijnen en het Museum Historie en Archeologie De Domijnen. Het Erfgoedcentrum beheert de collecties van het stads- en streekarchief, over de gemeenten Sittard-Geleen, Stein, Beek en Schinnen en de omliggende Euregio.
Partner Oorlogsbronnen Limburg
Archief
Bezoekerscentrum
Erfgoedcentrum Zutphen
Het Regionaal Archief Zutphen beheert de archieven van de gemeenten Brummen, Lochem en Zutphen, particuliere archieven uit de regio, een bibliotheek en een beeldbank. De inventarissen zijn gedigitaliseerd en online te doorzoeken.
Archief
Bibliotheek
Erfgoedcluster Weert
Het Erfgoedcluster Weert omvat het Gemeentearchief Weert en het Gemeentemuseum Jacob van Horne.
Partner Oorlogsbronnen Limburg
Bezoekerscentrum
Archief
Museum
Fries Verzetsmuseum
Het Fries Verzetsmuseum vertelt het verhaal van (bewoners van) Friesland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum beheert een collectie van circa 45.000 objecten, documenten, boeken, tijdschriften en films. Het Fries Verzetsmuseum is onderdeel van het Fries Museum.
Museum
Gelders Archief
Het Gelders Archief is een Regionaal Historisch Centrum dat rijks-, provinciale-, gemeentelijke- en waterschaparchieven beheert uit de provincie Gelderland, de gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden, Rozendaal en Overbetuwe en het Waterschap Vallei en Veluwe. Via de themapagina 'Meer weten over de Tweede Wereldoorlog?' zijn bronnen te vinden die te maken hebben met Gelderland in de Tweede Wereldoorlog.
Archief
Kenniscentrum
Gemeente De Fryske Marren
Het gemeentelijk archief van De Fryske Marren omvat ook de archieven van de voormalige gemeenten Gaasterlân-Sleat, Lemsterland, Skarsterlân, Haskerland, Doniawerstal, Gaasterland en Sloten. De archieven zijn te vinden in Joure en kunnen digitaal worden aangevraagd.
Archief
Gemeentearchief Barneveld
Het Gemeentearchief Barneveld is het openbare geheugen van de gemeente Barneveld. De collectie bestaat uit overheidsarchieven, particuliere archieven, foto’s, prenten, kaarten en boeken. De archiefstukken zijn in te zien in de studiezaal, maar ook online te raadplegen via archieval.nl. Dit is de gezamenlijke portal van de gemeentearchieven Barneveld, Ede en Scherpenzeel.
Archief
Gemeentearchief Ede
Het Gemeentearchief Ede en Scherpenzeel bewaart de archieven van de gemeente Ede met de kernen Bennekom, Lunteren, Otterlo, Wekerom, Harskamp, Ederveen, De Klomp, De Valk, een klein gedeelte van Hoenderloo en Gelders Veenendaal (tot 1967). Alsmede de archieven en de bibliotheek van de gemeente Scherpenzeel. Daarnaast beheert het gemeentearchief de archieven van scholen, verenigingen en bedrijven, documentatieverzamelingen, ...
Archief
Vorige
Volgende
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Aanmelden
Contact
Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam
info@oorlogsbronnen.nl
Pers en media
Oorlogsbronnen
Over Oorlogsbronnen
Artikelen
Bronnen
Mensen
Veelgestelde vragen
Netwerk Oorlogsbronnen
Voor het netwerk
Nieuws
Organisaties
Open Data