Jacobus Antonius de CeusterOok bekend als: Jacobus
Princenhage, 10 februari 1928 - Kuntji, 20 september 1949Jacobus wordt op 10 februari 1928 geboren in Princenhage. Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Marine en wordt opgeleid tot marinier. Vanwege het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt Jacobus voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden, om daar bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag. Op 20 september 1949 komt Jacobus onder onbekende omstandigheden om het leven in het Javaanse Kuntji. Op dat moment is er al een formeel staakt-het-vuren afgekondigd, maar dat wordt door beschietingen en hinderlagen regelmatig geschonden. Mogelijk is Jacobus bij een van deze gevechten gesneuveld, maar een ongeval of ziekte kan ook niet uitgesloten worden. Jacobus is 21 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Kembang Kuning in Surabaya. Zijn naam wordt in herinnering gehouden in de Piëtakapel van het kerkdorp Effen, bij Princenhage.
Bron: Brabantse Gesneuvelden
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
In Memoriam Brabantse gesneuvelden
Een digitale eregalerij voor alle omgekomen Brabantse militairen en verzetsplegers.
Aanbieder
Brabantse GesneuveldenGeregistreerde oorlogsslachtoffers
180.000 Nederlanders zijn door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Op Oorlogsbronnen vind je persoonsdata over deze mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen. Het gaat zowel om militairen als burgers.
Aanbieder
Oorlogsgravenstichting
Afbeelding van Jacobus Antonius de Ceuster
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Jacobus Antonius de Ceuster, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl