Donald Willem Poetiray
Batavia, 21 juli 1922 - locatie onbekend, 3 oktober 2005Donald Willem Poetiray (Batavia (Jakarta, Nederlands-Indië/Indonesië), 21 juli 1922 - Den Haag, 3 oktober 2005) was een student en legerofficier. Hij kwam in 1936 met zijn ouders uit Nederlands-Indië/Indonesië naar Den Haag zodat hij na de middelbare school bij de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda kon gaan. Tijdens de Duitse bezetter werd het KMA echter gesloten. Poetiray ging aan de Landbouwhogeschool studeren, maar weigerde de Loyaliteitsverklaring te ondertekenen. Hij dook onder en besloot naar Engeland te vluchten. Poetiray werd in Frankrijk opgepakt en zat tot de bevrijding van het kamp in Buchenwald gevangen. Na de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog diende Poetiray in het Nederlandse en daarna het Indonesische leger.
Bron: Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nl
Het leven tijdens de oorlog van Donald Willem Poetiray
1943Gearresteerd in Épinal

Gevangen in Buchenwald
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Administratie Kamp Buchenwald
De kampadministratie van Kamp Buchenwald is online beschikbaar bij Arolsen Archives. Hierin zitten verschillende soorten documenten: registratiekaarten, Häftlings-Personal-Karte en nummerkaarten. Soms is er een foto van de gevangene te vinden in dit archief.
Aanbieder
Arolsen ArchivesNederlandse Dwangarbeiders
Onderzoek van Dr. Reinoutje Kaas naar Nederlandse gevangenen.
Personen en gebeurtenissen
Stichting WO2Net verzamelt data op basis van aanvullingen van bezoekers van Oorlogsbronnen.nl, onderzoekers en eigen onderzoek.
Aanbieder
Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nlDatabase WO2 Documentatiegroep 40-45
De documentatiegroep 40-45 heeft een database met ruim 50.000 personen, waaronder militairen en verzetsmensen. De data is afkomstig uit openbare bronnen.
Aanbieder
Documentatiegroep 40-45
Afbeelding van Donald Willem Poetiray
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Donald Willem Poetiray, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl