Rinsje van Ommen-de Vries
Wymbritseradeel, 30 augustus 1901 - Amsterdam, 23 december 1993Rinsje van Ommen-de Vries speelde de volgende rol(len) in het verzet: Huis als opslagplek en Onderduikers hebben. De volgende korte omschrijving van het verzetswerk is bekend: Stelt haar huis open voor LKP en LO verzetsgroepen. Koeriersadres. Gevangen, Vught, Ravensbruck, Afga Dachau.
. Bronvermelding: Noord-Hollands Archief: Lijst van Vrouwen in verzet.
Het leven tijdens de oorlog van Rinsje van Ommen-de Vries
1944Opgepakt .
Gevangen in Vught
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Administratie Kamp Vught
Kampadministratie van Kamp Vught uit de collectie van Arolsen Archives.
Aanbieder
Arolsen ArchivesNamenlijst Kamp Ravensbrück
Een namenlijst van mannen en vrouwen, in totaal 1424 personen, die gevangen zaten in Kamp Ravensbrück. De lijst is samengesteld door Stichting Comité Vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück.
Aanbieder
Stichting Comité Vrouwenconcentratiekamp RavensbrückToegangsboek Dachau
Het toegangsboek Dachau bevat lijsten van gevangenen die Kamp Dachau binnen kwamen tussen 1933 en 1945. Het is na de bevrijding door Amerikaanse militairen gevonden in het kamp.
Lijst van Vrouwen in Verzet
Het Noord-Hollands Archief deed onderzoek naar verzetsvrouw en publiceerde een lijst van Noord-Hollandse verzetsvrouwen. Deze lijst is aangesloten op Oorlogsbronnen.
Aanbieder
Noord-Hollands ArchiefGeregistreerde oorlogsslachtoffers
180.000 Nederlanders zijn door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Op Oorlogsbronnen vind je persoonsdata over deze mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen. Het gaat zowel om militairen als burgers.
Aanbieder
OorlogsgravenstichtingAdministratie Kamp Vught
Kampadministratie van Kamp Vught uit de collectie van Arolsen Archives.
Aanbieder
Arolsen ArchivesDigitaal Monument Dachau
Het Digitaal Monument Dachau is in beheer van het Verzetsmuseum Amsterdam en bevat informatie over ruim 2000 Nederlandse gevangenen van Kamp Dachau.
Aanbieder
Verzetsmuseum AmsterdamDachau Concentration Camp Records
Deze database is ontwikkeld door vrijwilligers van JewishGen en later aangepast door Peter Landé. In de database zitten 160.000 gevangenen van Dachau, waaronder ook Nederlandse gevangenen. De database is gebaseerd op archiefstukken uit het Amerikaanse Nationale Archief, NARA, en USHMM.
Meer over Rinsje van Ommen-de Vries:
Afbeelding van Rinsje van Ommen-de Vries
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Rinsje van Ommen-de Vries, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl