Ernst Verduin
Amsterdam, 22 juni 1927 - Tiel, 10 december 2021Ernst Verduin (Amsterdam, 22 juni 1927 - Tiel, 10 december 2021) was een Joodse overlevende van Kamp Vught, Auschwitz, Auschwitz-Monowitz en Buchenwald. Samen met zijn familie maakte hij deel uit van het eerste transport dat vanuit Amsterdam naar Kamp Vught ging. Hij werd vrijgesteld van de Kindertransporten in juni 1943, maar moest in september alsnog op transport naar Auschwitz. Hier werkte Verduin enige tijd in Auschwitz-Monowitz. De bevrijding maakte hij mee vanuit Kamp Buchenwald.
Bron: Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nl
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Biografieën Tweede Wereldoorlog
Stichting WO2NET schrijft biografieën over personen betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
Aanbieder
Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nlAdministratie Kamp Buchenwald
De kampadministratie van Kamp Buchenwald is online beschikbaar bij Arolsen Archives. Hierin zitten verschillende soorten documenten: registratiekaarten, Häftlings-Personal-Karte en nummerkaarten. Soms is er een foto van de gevangene te vinden in dit archief.
Aanbieder
Arolsen ArchivesJoodsche Raad Cartotheek
De Joodsche Raad Cartotheek is tijdens de Tweede Wereldoorlog aangelegd door verschillende afdelingen van de Joodsche Raad in Amsterdam. Een Joodsche Raad Cartotheekkaart bevat persoonlijke informatie en vaak staan ook familieleden bijgeschreven op de kaart. Daarnaast bevat het informatie over eventuele sperre, een vrijstelling voor deportatie. Na de Tweede Wereldoorlog is in rood potlood de deportatie datum opgeschreven door het Rode Kruis. Op dit moment bevindt de cartotheek zich fysiek in het Nationaal Holocaust Museum en is het digitaal beschikbaar via Arolsen Archives.
Aanbieder
Arolsen ArchivesAdministratie Kamp Vught
Kampadministratie van Kamp Vught uit de collectie van Arolsen Archives.
Aanbieder
Arolsen Archives
Afbeelding van Ernst Verduin
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Ernst Verduin, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl