Anthony Knottenbelt
Rotterdam, 27 februari 1906 - Bandoeng, 16 mei 1945Anthony was reserve Kapitein militair waarnemer in het KNIL en werkte op de XII afdeling op het departement van Oorlog. Tijdens de oorlog werd hij op 10 april 1942 krijgsgevangen genomen en geïnterneerd. Hij overleed in het krijgsgevangenkamp.
Bron: Vereniging Scouting Nederland
Anthony Knottenbeltwas tussen 1917 en 1920 leerling van het Erasmiaans Gymnasium Rotterdam.
Bron: Erasmiaanse Namen
Het leven tijdens de oorlog van Anthony Knottenbelt
1942Krijgsgevangen gemaakt in Bandung
Gevangen in Java POW Camp
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Erasmiaanse Namen. Oorlogsslachtoffers Erasmiaans Gymnasium Rotterdam
Erasmiaanse Namen is een meerjarig educatief project waarbij leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium zelf historisch onderzoek doen naar de oorlogsslachtoffers van hun eigen school. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn 130 Erasmianen omgekomen door oorlogshandelingen. Onder hen waren 80 Joodse leerlingen en oud-leerlingen. De andere slachtoffers waren verzetsstrijders, krijgsgevangenen, militairen, en burgers die omkwamen in Japanse interneringskampen of bij bombardementen of beschietingen.
Aanbieder
Erasmiaans Gymnasium RotterdamJapanse Interneringskaarten KNIL en Marine
Het Japanse Informatiebureau voor krijgsgevangenen hield tijdens de Tweede Wereldoorlog informatie bij over krijgsgevangenen. De 46.979 interneringskaarten van KNIL militairen werden in 1955 overgedragen aan Nederland. Hierop is informatie te vinden over de militaire carrière, plaats en datum van krijgsgevangenneming en gevangenschap.
Aanbieder
Nationaal ArchiefGevallenen '40-'45 database
De Gevallenen 40-45 Database is een aanvulling op de Erelijst van Gevallenen 40-45. De Erelijst een boek, maar de Database is een digitale lijst die constant wordt aangevuld en gecorrigeerd door het NIOD. De database gevallenen 40-45 is aangesloten op Oorlogsbronnen.
Aanbieder
NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en GenocidestudiesScouts in de Oorlog
In 2019 is het verhalenproject Scouting in de Oorlog gestart met het doel om 75 verhalen over scouts en de Scouting tijdens de Tweede Wereldoorlog te verzamelen. Eind 2023 bevatte het project een verzameling van 2750 verhalen en het wordt nog steeds aangevuld.
Aanbieder
Scouting NederlandGeregistreerde oorlogsslachtoffers
180.000 Nederlanders zijn door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Op Oorlogsbronnen vind je persoonsdata over deze mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen. Het gaat zowel om militairen als burgers.
Aanbieder
Oorlogsgravenstichting
Afbeelding van Anthony Knottenbelt
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Anthony Knottenbelt, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl