Antonius Gerardus ArtsOok bekend als: Antoon
Beugen (Beugen en Rijkevoort), 16 november 1919 - Javazee a/b Hr. Ms. De Ruyter, 27 februari 1942Antoon wordt op 16 november 1919 geboren in de gemeente Beugen en Rijkevoort en woont in Vierlingsbeek. Hij dient in Nederlands-Indië als matroos bij de Koninklijke Marine aan boord van de Hr. Ms. De Ruyter, het vlaggenschip van schout-bij-nacht Karel Doorman. Op 13 februari 1942 vaart het schip in een geallieerd eskader van het American-British-Dutch-Australian Command (ABDACOM) het konvooi van de Japanse invasietroepen tegemoet. In plaats van het konvooi te treffen, raken de geallieerde schepen op 27 februari 1942 in gevecht met een ander Japans eskader. De Slag in de Javazee brandt los. De Ruyter wordt tijdens de zeeslag getorpedeerd en gaat met 345 bemanningsleden ten onder. Antoon is een van de slachtoffers; hij is 22 jaar geworden.
Bron: Brabantse Gesneuvelden
Het leven tijdens de oorlog van Antonius Gerardus Arts
1942Omgekomen in Javazee a/b Hr. Ms. De Ruyter
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Geregistreerde oorlogsslachtoffers
180.000 Nederlanders zijn door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Op Oorlogsbronnen vind je persoonsdata over deze mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen. Het gaat zowel om militairen als burgers.
Aanbieder
OorlogsgravenstichtingIn Memoriam Brabantse gesneuvelden
Een digitale eregalerij voor alle omgekomen Brabantse militairen en verzetsplegers.
Aanbieder
Brabantse Gesneuvelden
Afbeelding van Antonius Gerardus Arts
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Antonius Gerardus Arts, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl