Helena Maria Michiels--van Bussel
Asten, 20 oktober 1898 - Eindhoven, 30 oktober 1944Op 22 september 1944 lag Ommel in de frontlinie van gevechten tussen Duitse bezetters en Engelse geallieerden. De bewoners vluchtten of probeerden een veilig onderkomen te vinden in en om huis. Zo dachten de families Klaus en Michiels in het Ommels Eindje, de Jan van Havenstraat, in een diepe sloot veilig te zijn. Een granaatinslag maakte in één klap beide gezinnen kapot. Direct vonden acht kinderen de dood, kinderen Thilemania (Thea), Aloijsius (Louis), Henricus (Hendrik) en Martinus (Martien) Michiels enArnoldina (Dina), Leonardus (Leo), Johannes (Jan) en Agnes (Arma) Klaus. Later stierven nog twee kinderen Petronella (Nella) en Maria (Miet) Michiels en moeder van Bussel.
Helena Maria Michiels-van Bussel overleed in het ziekenhuis in Eindhoven.
(Bron: heemkundekringdevonder.nl)
Bron: Herinner U de namen, Stichting 18 September.
Het leven tijdens de oorlog van Helena Maria Michiels--van Bussel
1944Omgekomen in Eindhoven
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Geregistreerde oorlogsslachtoffers
180.000 Nederlanders zijn door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Op Oorlogsbronnen vind je persoonsdata over deze mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen. Het gaat zowel om militairen als burgers.
Aanbieder
OorlogsgravenstichtingDigitaal Monument Herinner U de namen
Stichting 18 September verzamelde namen van oorlogsslachtoffers in en uit Eindhoven.
Aanbieder
Stichting 18 September
Afbeelding van Helena Maria Michiels--van Bussel
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Helena Maria Michiels--van Bussel, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl