Hans van WalsemOok bekend als: Johan Frans van Walsem
Weltevreden, 14 december 1916 - Neuengamme, 2 januari 1943Johan Frans (Hans) van Walsem (Weltevreden (Nederlands-Indië), 14 december 1916 - Neuengamme, 2 januari 1943) was een olympisch roeier en chemiedocent. Van Walsem was betrokken bij de Leidsche verzetsgroep 'Ik zal handhaven'. In 1941 werd hij opgepakt en na internering in Kamp Amersfoort overleed hij te Neuengamme.
Bron: Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nl
Johan Frans van Walsemwas tussen 1930 en 1933 leerling van het Erasmiaans Gymnasium Rotterdam.
Bron: Erasmiaanse Namen
Het leven tijdens de oorlog van Hans van Walsem
1941Gearresteerd in Leiden

Gevangen in Kamp Amersfoort
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Namenregister Het Oranjehotel
In het Digitale Namenregister Oranjehotel verzamelt Nationaal Monument Oranjehotel de namen en gegevens van mensen die tussen 1940-1945 in de Scheveningse gevangenis hebben gezeten.
Aanbieder
Nationaal Monument OranjehotelCollectie Duitse Overlijdensakten
Duitse overlijdensakten zijn afschriften van akte van overlijdens van Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog gedwongen of vrijwillig in Duitsland verbleven. Na de oorlog hebben Duitse gemeenteambtenaren deze afschriften opgesteld in opdracht van de geallieerden. Naast persoonsgegevens is soms ook informatie over beroep, religie en doodsoorzaak te vinden.
Aanbieder
CBG|Centrum voor familiegeschiedenisGevallenen '40-'45 database
De Gevallenen 40-45 Database is een aanvulling op de Erelijst van Gevallenen 40-45. De Erelijst een boek, maar de Database is een digitale lijst die constant wordt aangevuld en gecorrigeerd door het NIOD. De database gevallenen 40-45 is aangesloten op Oorlogsbronnen.
Aanbieder
NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en GenocidestudiesErasmiaanse Namen. Oorlogsslachtoffers Erasmiaans Gymnasium Rotterdam
Erasmiaanse Namen is een meerjarig educatief project waarbij leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium zelf historisch onderzoek doen naar de oorlogsslachtoffers van hun eigen school. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn 130 Erasmianen omgekomen door oorlogshandelingen. Onder hen waren 80 Joodse leerlingen en oud-leerlingen. De andere slachtoffers waren verzetsstrijders, krijgsgevangenen, militairen, en burgers die omkwamen in Japanse interneringskampen of bij bombardementen of beschietingen.
Aanbieder
Erasmiaans Gymnasium RotterdamNamenlijst Kamp Amersfoort
Een namenlijst van 31.308 personen die gevangen zaten in Kamp Amersfoort. De lijst is samengesteld door Nationaal Monument Kamp Amersfoort.
Aanbieder
Nationaal Monument Kamp AmersfoortBiografieën Tweede Wereldoorlog
Stichting WO2NET schrijft biografieën over personen betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
Aanbieder
Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nlDigitaal Monument Kamp Neuengamme
De Stichting Vriendenkring Neuengamme heeft in samenwerking met de Oorlogsgravenstichting een digitaal namenmonument gemaakt voor de Nederlandse slachtoffers van Kamp Neuengamme en de bijbehorende buitenkampen.
Aanbieder
Stichting Vriendenkring NeuengammeGeregistreerde oorlogsslachtoffers
180.000 Nederlanders zijn door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Op Oorlogsbronnen vind je persoonsdata over deze mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen. Het gaat zowel om militairen als burgers.
Aanbieder
Oorlogsgravenstichting
Afbeelding van Hans van Walsem
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Hans van Walsem, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl