Johanna Theodora Frederica GorterOok bekend als: Johanna Theodora Frederica Gorter
Assen, 6 augustus 1888 - Ravensbrück, 6 maart 1945Dora Gorter (Assen, 6 augustus 1888 - Ravensbück (Duitsland), tussen 16 februari en 6 maart 1945) was een medewerker bij De Nederlanden van 1845 te Den Haag. Op 13 februari 1942 werden Gorter en haar zus Titia opgepakt en opgesloten in het Oranjehotel, waar ze hun naam op een zakdoek borduurden. Hierna volgde deportatie naar Kamp Ravensbrück. Ergens tussen 16 februari en 6 maart 1945 werden beiden hier vermoord.
Bron: Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nl
Het leven tijdens de oorlog van Johanna Theodora Frederica Gorter
1942Gearresteerd in 's Gravenhage
Gevangen op een onbekende locatie
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Personen en gebeurtenissen
Stichting WO2Net verzamelt data op basis van aanvullingen van bezoekers van Oorlogsbronnen.nl, onderzoekers en eigen onderzoek.
Aanbieder
Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nlBiografieën Tweede Wereldoorlog
Stichting WO2NET schrijft biografieën over personen betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
Aanbieder
Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nlNamenregister Het Oranjehotel
In het Digitale Namenregister Oranjehotel verzamelt Nationaal Monument Oranjehotel de namen en gegevens van mensen die tussen 1940-1945 in de Scheveningse gevangenis hebben gezeten.
Aanbieder
Nationaal Monument OranjehotelGeregistreerde oorlogsslachtoffers
180.000 Nederlanders zijn door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Op Oorlogsbronnen vind je persoonsdata over deze mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen. Het gaat zowel om militairen als burgers.
Aanbieder
OorlogsgravenstichtingCollectie Arbeidsinzet (toegang 2.19.323) van het Nederlandse Rode Kruis
In deze collectie zitten personen die in het kader van de arbeidsinzet gedwongen of vrijwillig in Duitsland werkten, maar ook mannen, vrouwen en kinderen die om een andere reden tijdens of vlak na de oorlog in Duitsland waren. Dit kan bijvoorbeeld gaan om concentratiekampgevangenen, maar ook collaborateurs.
Aanbieder
Nationaal Archief
Meer over Johanna Theodora Frederica Gorter:
Afbeelding van Johanna Theodora Frederica Gorter
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Johanna Theodora Frederica Gorter, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl