Niesje Neeltje Bloem-Paul
Rotterdam, 10 maart 1903 - Rotterdam, 22 januari 1990Niesje Neeltje Bloem-Paul, (Rotterdam, 10 maart 1903 – Rotterdam, 22 januari 1990) was een communistische verzetsvrouw uit Rotterdam. Zij werd na verraad van een politiespion, net als haar echtgenoot Gabe Bloem, opgepakt voor distributie van De Waarheid. Op 8 augustus 1941 werd zij in het Oranjehotel opgesloten, waar ze haar naam op een zakdoek borduurde. Op 14 augustus 1942 kwam zij in Kamp Ravensbrück en werd vandaar begin maart 1945 op transport naar Mauthausen gezet, waar ze uiteindelijk bevrijd werd.
Bron: Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nl
Het leven tijdens de oorlog van Niesje Neeltje Bloem-Paul
1941Gearresteerd
Gevangen in het Oranjehotel
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Biografieën Tweede Wereldoorlog
Stichting WO2NET schrijft biografieën over personen betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
Aanbieder
Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nlPersonen en gebeurtenissen
Stichting WO2Net verzamelt data op basis van aanvullingen van bezoekers van Oorlogsbronnen.nl, onderzoekers en eigen onderzoek.
Aanbieder
Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nlNamenregister Het Oranjehotel
In het Digitale Namenregister Oranjehotel verzamelt Nationaal Monument Oranjehotel de namen en gegevens van mensen die tussen 1940-1945 in de Scheveningse gevangenis hebben gezeten.
Aanbieder
Nationaal Monument OranjehotelNamenlijst Kamp Ravensbrück
Een namenlijst van mannen en vrouwen, in totaal 1424 personen, die gevangen zaten in Kamp Ravensbrück. De lijst is samengesteld door Stichting Comité Vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück.
Aanbieder
Stichting Comité Vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück
Afbeelding van Niesje Neeltje Bloem-Paul
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Niesje Neeltje Bloem-Paul, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl