Sabine ZuurOok bekend als: Sabine Tazelaar-Zuur, Sabine Louise Engelina Zuur, 1 Sabine Tazelaar-Zuur 2023-07-18T07:19:01.000000Z 2023-07-07T07:38:00.000000Z 10 1868
Semarang, 15 juli 1918 - Wassenaar, 4 juli 2012Sabine Louise Engelina Zuur (Semarang, 15 juli 1918 - Wassenaar, 4 juli 2012) was verzetsdeelnemer. Zuur werkte als koerierster bij de Ordedienst (OD), regelde onderduikadressen en bood zelf ook onderdak aan onderduikers. Op 28 april 1943 wordt zij gearresteerd en zit vervolgens in Amsterdam, Utrecht, Kamp Amersfoort, Ravensbrück en Mauthausen gevangen. Op 22 april 1945 wordt Zuur met de witte bussen van het Zweedse Rode Kruis uit Mauthausen geëvacueerd. Na de oorlog trouwt zij met verzetsdeelnemer en Engelandvaarder Peter Tazelaar.
Bron: Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nl
Het leven tijdens de oorlog van Sabine Zuur
1943Gearresteerd in Den Haag
Gevangen in Gevangenis Amstelveenseweg
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Personen en gebeurtenissen
Stichting WO2Net verzamelt data op basis van aanvullingen van bezoekers van Oorlogsbronnen.nl, onderzoekers en eigen onderzoek.
Aanbieder
Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nlNamenlijst Kamp Amersfoort
Een namenlijst van 31.308 personen die gevangen zaten in Kamp Amersfoort. De lijst is samengesteld door Nationaal Monument Kamp Amersfoort.
Aanbieder
Nationaal Monument Kamp AmersfoortDatabase WO2 Documentatiegroep 40-45
De documentatiegroep 40-45 heeft een database met ruim 50.000 personen, waaronder militairen en verzetsmensen. De data is afkomstig uit openbare bronnen.
Aanbieder
Documentatiegroep 40-45Biografieën Tweede Wereldoorlog
Stichting WO2NET schrijft biografieën over personen betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
Aanbieder
Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nlJoodsche Raad Cartotheek
De Joodsche Raad Cartotheek is tijdens de Tweede Wereldoorlog aangelegd door verschillende afdelingen van de Joodsche Raad in Amsterdam. Een Joodsche Raad Cartotheekkaart bevat persoonlijke informatie en vaak staan ook familieleden bijgeschreven op de kaart. Daarnaast bevat het informatie over eventuele sperre, een vrijstelling voor deportatie. Na de Tweede Wereldoorlog is in rood potlood de deportatie datum opgeschreven door het Rode Kruis. Op dit moment bevindt de cartotheek zich fysiek in het Nationaal Holocaust Museum en is het digitaal beschikbaar via Arolsen Archives.
Aanbieder
Arolsen ArchivesNamenlijst Kamp Ravensbrück
Een namenlijst van mannen en vrouwen, in totaal 1424 personen, die gevangen zaten in Kamp Ravensbrück. De lijst is samengesteld door Stichting Comité Vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück.
Aanbieder
Stichting Comité Vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück
Afbeelding van Sabine Zuur
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Sabine Zuur, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl