Samuel Lissing
Amsterdam, 2 maart 1921 - Sydney, 21 september 1992Het leven tijdens de oorlog van Samuel Lissing
1942
Tijdelijk vrijgesteld van deportatie

Gevangen in Auschwitz
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Digitaal Monument Dachau
Het Digitaal Monument Dachau is in beheer van het Verzetsmuseum Amsterdam en bevat informatie over ruim 2000 Nederlandse gevangenen van Kamp Dachau.
Aanbieder
Verzetsmuseum AmsterdamDachau Concentration Camp Records
Deze database is ontwikkeld door vrijwilligers van JewishGen en later aangepast door Peter Landé. In de database zitten 160.000 gevangenen van Dachau, waaronder ook Nederlandse gevangenen. De database is gebaseerd op archiefstukken uit het Amerikaanse Nationale Archief, NARA, en USHMM.
Joodsche Raad Cartotheek
De Joodsche Raad Cartotheek is tijdens de Tweede Wereldoorlog aangelegd door verschillende afdelingen van de Joodsche Raad in Amsterdam. Een Joodsche Raad Cartotheekkaart bevat persoonlijke informatie en vaak staan ook familieleden bijgeschreven op de kaart. Daarnaast bevat het informatie over eventuele sperre, een vrijstelling voor deportatie. Na de Tweede Wereldoorlog is in rood potlood de deportatie datum opgeschreven door het Rode Kruis. Op dit moment bevindt de cartotheek zich fysiek in het Nationaal Holocaust Museum en is het digitaal beschikbaar via Arolsen Archives.
Aanbieder
Arolsen ArchivesArchief Diamantbewerkersbond (ANDB)
Het archief van de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond (ANDB) is gedigitaliseerd en de lidmaatschapskaarten zijn aangesloten op Oorlogsbronnen.nl. De ANDB was de vakbond van de voornamelijk joodse diamantbewerkers in Amsterdam en werd in 1940 opgeheven door de bezetter.
Aanbieder
Internationaal Instituut voor Sociale GeschiedenisNederlandse Dwangarbeiders
Onderzoek van Dr. Reinoutje Kaas naar Nederlandse gevangenen.
Westerbork Digitaal
Personen Herinneringscentrum Kamp Westerbork is een database met informatie over slachtoffers die gevangen zaten in Kamp Westerbork. Deze informatie is afkomstig uit verschillende bronnen, van het Nederlandse Rode Kruis en transportlijsten tot aan akten van de burgerlijke stand.
Aanbieder
Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Afbeelding van Samuel Lissing
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Samuel Lissing, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl