Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Teunis Snijders

Nieuw-Beijerland, 29 februari 1912 - Marl, Landkreis Recklinghausen, 27 maart 1945

SNIJDERS (Teunis), geboren te Nieuw-Beijerland op 29 februari 1912. Hij trouwt in 1934 en in december 1938 verhuist hij met zijn gezin naar Rotterdam. In 1944 woont het gezin in de Rotterdamse wijk Bloemhof, op het adres Meekrapstraat 30. Bij de razzia van 10 november 1944 wordt Teunis opgepakt, hij is dan 32 jaar, vader van 6 kinderen (het 7e kind was op komst) en transporteur. Langs welke route hij is weggevoerd naar Duitsland is niet bekend. Op 2 maart 1945 wordt zijn jongste dochter geboren. Vermoedelijk weet Teunis dat niet, wanneer hij in maart 1945 in Marl verblijft, gelegen iets ten noorden van Recklinghausen. In het tot Marl behorende Sinner staat een lager, waar Teunis wordt ondergebracht. Een strafkamp volgens de familie, een Durchgangslager volgens de Duitse autoriteiten in 1952. Zijn vrouw hertrouwde tweemaal en verhuisde diverse malen naar verschillende plaatsen in het land. Zij overleed op 65-jarige leeftijd in Apeldoorn. Een jongere broer van Teunis werd al in januari 1942 naar Duitsland weggevoerd voor de verplichte tewerkstelling. Hij werkte op een schip, dat gebombardeerd werd. Op 30 juli 1944 overleed die broer in Mannheim, 28 jaar oud.

Bron: Stadsarchief Rotterdam

Beroep (tijdens de oorlog)Grondwerker
Andere foto’s

Het leven tijdens de oorlog van Teunis Snijders

1944
10 november 1944

Opgepakt bij de Razzia van Rotterdam

27 maart 1945

Omgekomen

Bronnen

Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.

  • Razzia van Rotterdam en Schiedam

    Ron Schuurmans maakte biografieën van de slachtoffers van de razzia van Rotterdam en Schiedam op 10 en 11 november 1944. Dit was de grootste razzia die de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gehouden. Bij deze razzia zijn ongeveer 52.000 van de 70.000 mannen van 17 tot en met 40 jaar oud uit Rotterdam en Schiedam weggevoerd.

    Bekijk de bron
    Aanbieder
    Stadsarchief Rotterdam
  • placeholder
    placeholder

    Geregistreerde oorlogsslachtoffers

    180.000 Nederlanders zijn door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Op Oorlogsbronnen vind je persoonsdata over deze mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen. Het gaat zowel om militairen als burgers.

    Bekijk de bron
    Aanbieder
    Oorlogsgravenstichting
  • placeholder

    Collectie Arbeidsinzet (toegang 2.19.323) van het Nederlandse Rode Kruis

    In deze collectie zitten personen die in het kader van de arbeidsinzet gedwongen of vrijwillig in Duitsland werkten, maar ook mannen, vrouwen en kinderen die om een andere reden tijdens of vlak na de oorlog in Duitsland waren. Dit kan bijvoorbeeld gaan om concentratiekampgevangenen, maar ook collaborateurs.

    Bekijk de bron
    Aanbieder
    Nationaal Archief
  • Database WO2 Documentatiegroep 40-45

    De documentatiegroep 40-45 heeft een database met ruim 50.000 personen, waaronder militairen en verzetsmensen. De data is afkomstig uit openbare bronnen.

    Bekijk de bron
    Aanbieder
    Documentatiegroep 40-45

Afbeelding van Teunis Snijders

Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Teunis Snijders, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.

Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?

Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
WO2NETMinisterie van volksgezondheid, welzijn en sport
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards