Abraham Cornelis Maria BogersOok bekend als: Bram
Gestel, 24 maart 1907 - Berg aan de Maas, 10 mei 1940Bram wordt op 24 maart 1907 geboren in Gestel bij Eindhoven, als zoon van Antonius Bogers en Maria Bijnen. Na zijn schooltijd verhuist hij naar Eindhoven, waar hij als bankwerker aan de slag in een fabriek. In 1930 trouwt hij te Oisterwijk met de dan 20-jarige Maria Meesters uit Vlijmen. Als in het najaar van 1939 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk toeneemt, wordt Bram als dienstplichtig soldaat onder de wapenen geroepen. Met zijn eenheid, het 1-II-37 Regiment Infanterie, wordt hij begin mei 1940 ingezet bij de verdediging van de Maaslinie. Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. Bram bewaakt op dat moment met zijn kameraden in Berg aan de Maas de brug over het Julianakanaal. Nadat een verkleed Duits overvalscommando de brugwacht heeft overmeesterd, openen de Nederlandse verdedigers aan de westzijde van de brug het vuur op de Duitsers. Zodra sterkere Duitse eenheden arriveren, moet Bram met zijn groep zich terugtrekken. Ze steken de Maas over richting Belgisch grondgebied, maar komen daar middenin het kruisvuur tussen de Belgen en Duitsers terecht. Vijf soldaten, onder wie Bram, sneuvelen bij de oversteek. Ook Pieter Scheffers uit Eindhoven komt hierbij om het leven. Het is niet bekend of ze uiteindelijk door Belgisch of Duits vuur zijn gedood. Bram is 33 jaar geworden en wordt samen met zijn kameraden voor enige tijd in Meeswijk bij Maasmechelen, aan de overkant van de rivier op Belgisch grondgebied begraven. Hij vindt zijn laatste rustplaats op de rooms-katholieke begraafplaats in Berg aan de Maas.
Bron: Brabantse Gesneuvelden
Bram wordt op 24 maart 1907 geboren in Gestel bij Eindhoven, als zoon van Antonius Bogers en Maria Bijnen. Na zijn schooltijd verhuist hij naar Eindhoven, waar hij als bankwerker aan de slag in een fabriek.
In 1930 trouwt hij te Oisterwijk met de dan 20-jarige Maria Meesters uit Vlijmen. Als in het najaar van 1939 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk toeneemt, wordt Bram als dienstplichtig soldaat onder de wapenen geroepen. Met zijn eenheid, het 1-II-37 Regiment Infanterie, wordt hij begin mei 1940 ingezet bij de verdediging van de Maaslinie.
Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. Bram bewaakt op dat moment met zijn kameraden in Berg aan de Maas de brug over het Julianakanaal. Nadat een verkleed Duits overvalscommando de brugwacht heeft overmeesterd, openen de Nederlandse verdedigers aan de westzijde van de brug het vuur op de Duitsers. Zodra sterkere Duitse eenheden arriveren, moet Bram met zijn groep zich terugtrekken. Ze steken de Maas over richting Belgisch grondgebied, maar komen daar middenin het kruisvuur tussen de Belgen en Duitsers terecht.
Vijf soldaten, onder wie Bram, sneuvelen bij de oversteek. Ook Pieter Scheffers uit Eindhoven komt hierbij om het leven. Het is niet bekend of ze uiteindelijk door Belgisch of Duits vuur zijn gedood. Bram is 33 jaar geworden en wordt samen met zijn kameraden voor enige tijd in Meeswijk bij Maasmechelen, aan de overkant van de rivier op Belgisch grondgebied begraven. Hij vindt zijn laatste rustplaats op de rooms-katholieke begraafplaats in Berg aan de Maas.
(Bron: Brabantse Gesneuvelden)
Er is geen overlijdensakte gevonden.
Bron: Herinner U de namen, Stichting 18 September.
Het leven tijdens de oorlog van Abraham Cornelis Maria Bogers
1940Omgekomen in Berg aan de Maas
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Database WO2 Documentatiegroep 40-45
De documentatiegroep 40-45 heeft een database met ruim 50.000 personen, waaronder militairen en verzetsmensen. De data is afkomstig uit openbare bronnen.
Aanbieder
Documentatiegroep 40-45Geregistreerde oorlogsslachtoffers
180.000 Nederlanders zijn door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Op Oorlogsbronnen vind je persoonsdata over deze mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen. Het gaat zowel om militairen als burgers.
Aanbieder
OorlogsgravenstichtingIn Memoriam Brabantse gesneuvelden
Een digitale eregalerij voor alle omgekomen Brabantse militairen en verzetsplegers.
Aanbieder
Brabantse GesneuveldenDigitaal Monument Herinner U de namen
Het Digitaal Monument "Herinner U de Namen" is een project van de Stichting 18 September, ter ere van de oorlogsslachtoffers uit Eindhoven en omgeving die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit monument heeft als doel de namen en verhalen van deze slachtoffers te bewaren en te eren door hun gegevens digitaal vast te leggen. Op de website zijn uitgebreide profielen te vinden die persoonlijke informatie en, indien beschikbaar, korte biografieën van de slachtoffers bevatten. De gemeenschap wordt aangemoedigd bij te dragen met verhalen, foto's en aanvullende informatie om het digitale archief te verrijken en de herinnering levend te houden voor toekomstige generaties.
Aanbieder
Stichting 18 SeptemberGevallenen '40-'45 database
De Gevallenen 40-45 Database is een aanvulling op de Erelijst van Gevallenen 40-45. De Erelijst een boek, maar de Database is een digitale lijst die constant wordt aangevuld en gecorrigeerd door het NIOD. De database gevallenen 40-45 is aangesloten op Oorlogsbronnen.
Aanbieder
NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies
Afbeelding van Abraham Cornelis Maria Bogers
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Abraham Cornelis Maria Bogers, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl