Antonie Hubertus van der KolkOok bekend als: Antonie
Eethen, 10 november 1928 - Banjoemas, 4 mei 1949Antonie wordt geboren op 10 november 1928 in Eethen en woont in Wijk en Aalburg. Als dienstplichtige komt hij op bij de Koninklijke Landmacht in Amersfoort en wordt als soldaat ingedeeld bij de grenadiers. Wegens het losgebarsten geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt hij voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden, waar hij bijdraagt aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag. Op 30 juli 1948 vertrekt hij aan boord van de Zuiderkruis naar de Oost, waar hij na een zeereis van een kleine maand aankomt in de haven van Semarang op Java. Antonie wordt met zijn eenheid ingezet voor patrouilles en wachtdiensten in en rond Semarang. Tijdens de Tweede Politionele Actie van 19 december 1948 tot 5 januari 1949 neemt hij deel aan de zuiveringsacties en militaire operaties rond Wonosobo, Bandjarnegara en Poerwokerto in Midden-Java. Ook in de maanden daarna vinden nog regelmatig acties plaats om revolutionaire infiltraties tegen te gaan en wordt de regio intensief gepatrouilleerd. Antonie sneuvelt op 4 mei 1949 tijdens patrouille in Banjoemas. Hij is 20 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Pandu te Bandung.
Bron: Brabantse Gesneuvelden
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
In Memoriam Brabantse gesneuvelden
Een digitale eregalerij voor alle omgekomen Brabantse militairen en verzetsplegers.
Aanbieder
Brabantse GesneuveldenGeregistreerde oorlogsslachtoffers
180.000 Nederlanders zijn door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Op Oorlogsbronnen vind je persoonsdata over deze mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen. Het gaat zowel om militairen als burgers.
Aanbieder
Oorlogsgravenstichting
Afbeelding van Antonie Hubertus van der Kolk
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Antonie Hubertus van der Kolk, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl