Willem Hendrik 't HartOok bekend als: Willem Handrik 't Hart
Soerabaja, 27 oktober 1916 - Leusden, 24 juni 1943Willem Hendrik 't Hart (Soerabaja (Nederlands-Indië), 27 oktober 1916 - Leusden, 24 juni 1943) was een Nederlandse chemicus en verzetsdeelnemer tijdens de Duitse bezetting. Hij was actief voor verzetsgroep de Ordedienst en 'Ik zal handhaven', dat ook een gelijknamig verzetskrantje uitbracht. Door arrestatie bij een poging naar Engeland te ontsnappen, zat hij achtereenvolgens in het Oranjehotel, Kamp Vught en Kamp Haaren geïnterneerd. Zijn executie vond plaats op 24 juni 1943 op de Leusderheide.
Bron: Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nl
Het leven tijdens de oorlog van Willem Hendrik 't Hart
1942Gearresteerd in IJmuiden/op een logger

Gevangen in Kamp Vught
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Gevallenen '40-'45 database
De Gevallenen 40-45 Database is een aanvulling op de Erelijst van Gevallenen 40-45. De Erelijst een boek, maar de Database is een digitale lijst die constant wordt aangevuld en gecorrigeerd door het NIOD. De database gevallenen 40-45 is aangesloten op Oorlogsbronnen.
Aanbieder
NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en GenocidestudiesBiografieën Tweede Wereldoorlog
Stichting WO2NET schrijft biografieën over personen betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
Aanbieder
Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nlGeregistreerde oorlogsslachtoffers
180.000 Nederlanders zijn door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Op Oorlogsbronnen vind je persoonsdata over deze mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen. Het gaat zowel om militairen als burgers.
Aanbieder
OorlogsgravenstichtingAdministratie Kamp Vught
Kampadministratie van Kamp Vught uit de collectie van Arolsen Archives.
Aanbieder
Arolsen ArchivesDoodenboeken 1940-1945 van de Stichting Oranjehotel
Stichting Oranjehotel heeft vier dodenboeken gemaakt, fotoboeken met portretten van ongeveer 750 omgekomen gevangenen. Deze gevangenen zijn gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte of omgekomen in een concentratiekamp.
Aanbieder
Nationaal ArchiefKamp Vught Carthoteek
De kaartjes uit de originele cartotheek van Kamp Amersfoort zijn bewaard gebleven. Deze zijn in een crowdsource project getranscribeerd. Vanwege privacy problemen mogen de kaartjes zelf niet getoond worden, omdat daar mogelijk nog levende kinderen zijn vermeld.
Aanbieder
NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies
Meer over Willem Hendrik 't Hart:
Afbeelding van Willem Hendrik 't Hart
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Willem Hendrik 't Hart, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl