Teunis Wilhelmus van Dijk
Nijmegen, 9 augustus 1925 - Kdo. Sandbostel, Neuengamme, 6 mei 1945Op 09-08-1925 geboren in Nijmegen. Zoon van Christina van Dijk, de vader is onbekend. Vanaf 06-04-1928 woonachtig in Venray en vanaf 16-06-1936 in Eindhoven.
Omgekomen in Kdo Sandbiorstel bij Neuengamme. Tot 11-10-1944 gevangen gezeten in Kamp Amersfoort en vanaf 14-10-1944 in Neuengamme.
Teunis was timmerman en is vermoedelijk met een transport gevangenen uit Kamp Amersfoort terechtgekomen in Aussenkommando Meppen van concentratiekamp Neuengamme. toen dat ontruimd werd zijn velen verscheept over de Oostzee. Teunis is niet op deze schepen geweest. Zijn gevangenisnr. was 56842. Duizenden zijn ook door uitputting, uithongering, mishandeling of besmettelijke ziekten om het leven gekomen. Hij werd bevrijd op 29 april 45, maar was zo verzwakt, dat hij in Sandbostel op 6 mei 45 stierf, een week na zijn bevrijding.
Bron: Herinner U de namen, Stichting 18 September.
Het leven tijdens de oorlog van Teunis Wilhelmus van Dijk
1944
Gevangen in Kamp Amersfoort

Getransporteerd naar Neuengamme
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Administratie Kamp Amersfoort
De kampadministratie van Kamp Amersfoort is (deels) bewaard gebleven en is digitaal beschikbaar via Arolsen Archives. Het gaat om administratie over de registratie van gevangenen, ziekte, geld en transport. Later zijn er ook documenten aan toegevoegd: de envelop van de International Tracing Service, de voorganger van Arolsen Archives, en kaartjes geschreven in het Nederlands.
Aanbieder
Arolsen ArchivesNamenlijst Kamp Amersfoort
Een namenlijst van 31.308 personen die gevangen zaten in Kamp Amersfoort. De lijst is samengesteld door Nationaal Monument Kamp Amersfoort.
Aanbieder
Nationaal Monument Kamp AmersfoortOorlogsdoden Nijmegen
De database Oorlogsdoden Nijmegen 40-45 bevat bijna 5.000 personen die in of rondom Nijmegen door vervolging of oorlogshandeling om het leven zijn gekomen, daar woonden, werkten, tijdelijk verbleven of begraven zijn.
Aanbieder
Oorlogsdoden Nijmegen 1940 - 1945Geregistreerde oorlogsslachtoffers
180.000 Nederlanders zijn door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Op Oorlogsbronnen vind je persoonsdata over deze mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen. Het gaat zowel om militairen als burgers.
Aanbieder
OorlogsgravenstichtingDigitaal Monument Kamp Neuengamme
De Stichting Vriendenkring Neuengamme heeft in samenwerking met de Oorlogsgravenstichting een digitaal namenmonument gemaakt voor de Nederlandse slachtoffers van Kamp Neuengamme en de bijbehorende buitenkampen.
Aanbieder
Stichting Vriendenkring NeuengammeDigitaal Monument Herinner U de namen
Het Digitaal Monument "Herinner U de Namen" is een project van de Stichting 18 September, ter ere van de oorlogsslachtoffers uit Eindhoven en omgeving die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit monument heeft als doel de namen en verhalen van deze slachtoffers te bewaren en te eren door hun gegevens digitaal vast te leggen. Op de website zijn uitgebreide profielen te vinden die persoonlijke informatie en, indien beschikbaar, korte biografieën van de slachtoffers bevatten. De gemeenschap wordt aangemoedigd bij te dragen met verhalen, foto's en aanvullende informatie om het digitale archief te verrijken en de herinnering levend te houden voor toekomstige generaties.
Aanbieder
Stichting 18 September
Afbeelding van Teunis Wilhelmus van Dijk
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Teunis Wilhelmus van Dijk, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl