Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Magchiel Beenhakker

Rotterdam, 26 augustus 1923 - Stadtlohn Landkr. Ahaus, 11 maart 1945

BEENHAKKER (Magchiel), geboren te Rotterdam op 26 augustus 1923. In 1931 overlijdt zijn vader en in 1944 woont hij, vermoedelijk met zijn moeder, in de Rotterdamse Afrikaanderwijk, op het adres Brede Hilledijk 17b. Bij de razzia van 10 november 1944 wordt Magchiel opgepakt, hij is dan 21 jaar. Langs welke route hij is weggevoerd naar Duitsland is niet bekend, maar begin 1945 verblijft hij in Stadtlohn, dat net over de grens bij Winterswijk ligt. Daar overlijdt hij op 11 maart 1945 door een onbekende oorzaak, 21 jaar oud. Magchiel wordt in Stadtlohn begraven in een onbekend gebleven graf en wordt door de Oorlogsgravenstichting vermeld in haar gedenkboek 42 (een supplement op alle delen). In maart 1958 verklaart het stadsbestuur van Stadtlohn dat in zijn gemeente geen overlijdensakte is opgemaakt voor Magchiel.

Bron: Stadsarchief Rotterdam

Woonplaats (tijdens de oorlog)

Het leven tijdens de oorlog van Magchiel Beenhakker

1944
10 november 1944

Opgepakt bij de Razzia van Rotterdam

11 maart 1945

Omgekomen in Stadtlohn Landkr. Ahaus

Bronnen

Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.

  • Geregistreerde oorlogsslachtoffers

    180.000 Nederlanders zijn door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Op Oorlogsbronnen vind je persoonsdata over deze mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen. Het gaat zowel om militairen als burgers.

    Bekijk de bron
    Aanbieder
    Oorlogsgravenstichting
  • Razzia van Rotterdam en Schiedam

    Ron Schuurmans maakte biografieën van de slachtoffers van de razzia van Rotterdam en Schiedam op 10 en 11 november 1944. Dit was de grootste razzia die de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gehouden. Bij deze razzia zijn ongeveer 52.000 van de 70.000 mannen van 17 tot en met 40 jaar oud uit Rotterdam en Schiedam weggevoerd.

    Bekijk de bron
    Aanbieder
    Stadsarchief Rotterdam

Afbeelding van Magchiel Beenhakker

Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Magchiel Beenhakker, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.

Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?

Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
WO2NETMinisterie van volksgezondheid, welzijn en sport
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards